V. Hatvani Félmaraton – Versenykiírás
RAJTSZÁMÁTVÉTEL ÉS HELYSZÍNI NEVEZÉS: 12:00 ÓRÁTÓL 13.30 ÓRÁIG 
Rendezvény időpontja:    2021. április, a pontos időpontot később tesszük közzé weboldalunkon.
A rendezvény fővédnöke:    Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere 
Rajtidőpontok:     14:00 – Félmaraton és 10 km és 5 km 
Helyszín, versenyközpont, rajt és cél:           Hatvan, DISZI parkoló (Vécsey u. 2/A.) 
A verseny rendezője:             Hatvan Város Önkormányzata és BSI Futónagykövet – Hatvan 
Információ: Horváth Bálint szervezőnél személyesen: Hatvan Város Önkormányzata (3000 Hatvan, Kossuth tér 2.), e-mailen: horvath.balint@hatvan.hu, telefonon: 37/542-325 vagy Czmorek Piroska BSI Hatvan futónagykövetnél (czmorekp@gmail.com). 
Nevezés, a rajtszám átvétele, információs pult, öltöző és WC a versenyközpontban lesz megtalálható. 
Távok: 
– Félmaraton (2×10,5 km) – 14 éven aluliak nem indulhatnak! 
– 10,5 km –10 éven aluliak nem indulhatnak! 
– 5 km – nincs korhatár 
Díjazás: 
Minden célba érkezőnek egyedi emlékérmet adunk, emellett távonként az első 3 helyezettet díjazzuk. 
A félmaratoni táv legidősebb és legfiatalabb teljesítője különdíjban részesül. 
Frissítés:
A futópályán kb. 4-5 kilométerenként lesznek frissítő állomások (víz, banán, szőlőcukor stb.) illetve a célban további frissítésre is lesz lehetőség. Amennyiben 20 foknál magasabb hőmérséklet várható, akkor több frissítő pont kerül kialakításra. 
Rajtszám átvétel:
A verseny napján, a helyszínen 12:30 órától 13.30 óráig lehetséges. Ha a szervező korábbi időpontban is lehetőséget biztosít a rajtcsomag átvételére, akkor azt széles körben meghirdeti. 
Nevezési információk
Előnevezési határidő: 2021. április 2. (péntek) éjfél. Ezt követően már csak helyszíni nevezésre lesz lehetőség. 
Versenyünkre online nevezni a hatvanifelmaraton.hu oldalon lehetséges. 
A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést hamarabb lezárják. 
Korhatár:
A félmaraton versenyben 14 évesnél idősebbek, a 10,5 km-es futáson pedig 10 évesnél idősebbek indulhatnak. 5 km-es futáson nincs korhatár. 
Nevezési díjak:
Hatvan Kártyával és Spuri Aranykártyával 20% kedvezmény a nevezési díjból! 
Félmaraton és 10,5 km: 
Előnevezés:  április 2-ig (péntek) 4000 Forint. 
Helyszíni nevezés korlátozott számban 7000 Forint. 
5 km: 
Előnevezés: április 2-ig (kedd) 2000 Forint. 
Helyszíni nevezés korlátozott számban: 3000 Forint 
A megadott árak, bruttó árak és egy főre vonatkoznak (ÁFA tartalom 21,26%). A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési díj megérkezett a szervező számlájára. A fenti nevezési díjaknak a nevezési határidőt követő 2. munkanapig, az utolsó nevezési időszakban április 2. éjfélig be kell érkeznie. A verseny rendezői szervezési okok miatt a résztvevők számát korlátozhatják. 
A nevezési díj befizetéséről a versenyzők kérésre számlát kapnak, amit jelezniük kell az online nevezési rendszerben vagy a helyszínen. Amennyiben a számlázási név és cím eltérő, úgy kérjük, szíveskedjetek a nevezési lapon a számlázási adatokat előre feltüntetni. 
Helyszíni nevezés:
Az előnevezési határidő (2020. április 2.) után már csak a helyszínen tudsz nevezni a Versenyközpontban.
A befutó érmet a helyszínen nevezőknek csak korlátozott számban tudjuk biztosítani. A helyszíni nevezésnél csak készpénzes fizetés lehetséges. 
Fizetés:
A nevezési díj befizetése átutalással lehetséges a Média-Hatvan Nonprofit Közhasznú Kft. 10403538-00027632-00000002 számlaszámú bankszámlájára. (K&H) 
Az átutalásnál a közleményben a versenyzőnek meg kell adnia a versenyző nevét, a születési évét és a regisztrációkor kapott azonosítóját!!! (Több versenyző együttes befizetésénél értelemszerűen az összes versenyző adatait fel kell tüntetni a közleményben). Ennek hiányában a nevezés ÉRVÉNYTELEN! 
A nevezési díj tartalmaz (21,1 km, 10,5 km, 5 km): 
– részvételt a versenyen 
– komplett frissítést a pályán 
– további frissítést a célban 
– elektronikus chipes nettó időmérést (EvoChip Hungary) 
– ingyenesen letölthető fotókat a versenyről 
– egészségügyi felügyeletet 
– biztosított útvonalat 
– egyedi emlékérmet.
Egyéb szabályok: 
Szintidő a félmaraton versenyen 3 óra, a 10,5 km távján 1 óra 40 perc. 
A nevezéssel minden induló elfogadja a versenyszabályokat. Ezzel tudomásul veszik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők. 
Értékmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak! 
A rajtszámot kérjük elől viselni, jól látható helyen. A rajtszámot összehajtani nem szabad, a rögzítéshez biztosítótűt a rajtcsomagban és a versenyközpontban is talál a versenyző. Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.  
A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek. A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.  
A verseny eredményeit a helyszínen folyamatosan kifüggesztjük, illetve honlapunkon 24 órán belül megjelenítjük. 
Étel és ital fogyasztása a versenyzők számára csak a kijelölt frissítő állomásokon engedélyezett. 
A verseny útvonalán görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. 
A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető. 
A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják. A verseny rendezői fenntartják az útvonal, a váltó távok, a program és időpont változtatás jogát. A verseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és videófelvételt készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak. 
A nevezési díjak számlázásához szükséges adatokat (amennyiben azt saját nevétől eltérő névre kéri kiállítani), a jelentkező az online vagy papír alapú nevezési lapon, esetleg e-mailben, kérjük bejelenteni a nevezéssel egy időben. 
A verseny esős, hideg időben is megrendezésre kerül. Veszélyes, szélsőséges körülmények esetén ugyanakkor a szervező dönthet úgy, hogy az eseményt elhalasztja, vagy eltörli. Ebben az esetben a szervező lehetőségei függvényében mindent megtesz az érintettek kártalanítása érdekében. 
Nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. 
Az óvás díja 5.000.-Ft, melyet a verseny napján a szintidő lejártát követő 1 órán belül lehet benyújtani személyesen, a főszervező részére.  
A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit. A nevezési lap (akár online, akár a helyszínen) kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják. A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön. 
 
Jó felkészülést kívánunk! 
A szervezők 
 

Találkozzunk áprilisban!

3000 Hatvan, Vécsey út 2/A.

Hatvani Félmaraton © 2021. Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató